Hur började birssi.net

Birssi.net började år 1992 som ett enkelt DOS-baserat program för att lagra beställningar i en databas. Målsättningen var att få ut statistik samt faktureringsunderlag över utförda beställningar. Man kunde också dra nytta av färdiga adressregister vilket underlättade telefonisternas arbete.

 

Birssi.net idag

Birssi.net är även idag ett system som utvecklas kontinuerligt. Idag skickas bilarnas position och status samt beställningar och meddelanden automatiskt mellan bilarna och taxi-centralens datasystem. Systemet stöder därigenom utvecklingen mot att taxicentralens personal skall kunna mera inrikta sig på kundservice. Birssi.net är idag inte enbart ett system som betjänar taxi-centralen och dess bilister utan även övriga system i samhället som t.ex. städers och kommuners färdtjänst-system och även fpa:s direktersättningssystem. 

 

Framtidsplaner för Birssi.net

I samband med att vi har utvecklat ett helt nytt program för dagens moderna smarttelefoner och surfplattor så har vi också förbättrat birssi.nets kapacitet att hantera obegränsat antal taxibilar. I den takt en taxicentral växer så bygger man också ut kapaciteten att hantera större antal taxibilar, utan att systemet blir långsamt. Vi vet att birssi.net är ett mycket mångsidigt och effektivt system som kan klara sig bra i konkurrensen både nationellt och internationellt! 

 

 

Greger Engström har varit med och utvecklat programmet under de senaste 20 åren.

 

FaLang translation system by Faboba